torstaina, elokuuta 31, 2006

Valoa ja varjoa

Valokuvatorstain aihe, valo
Heikinkatu 2 B 24 vuonna 2005, kellonaika sama molemmissa kuvissa, eli klo.07.00

16.9
22.9

keskiviikkona, elokuuta 30, 2006

What kind of PUNK???

Halo Efektin sivuilla oli linkki, etsi nimen perusteella itsellesi sopivin työ. Mä löysin tällaisen missä voi käydä tsekkaamassa minkälainen punkkari olet.


Mää oon tällainen punkkari.

foto by Nana

maanantaina, elokuuta 28, 2006

Rigor Mortis



Kuollut keltasirkku Väinönkadun jalkakäytävällä ja jonkun marjan lehtiä. Marja on keltainen ja muistuttaa hiukan kirsikkaa mutta minulla ei ole hajuakaan mikä se voisi olla, sattuisiko joku tietämään???
Flunssakin iski viikonlopun aikana, ei ole kuumetta mutta veto on täysin pois. Lähden tän postauksen jälkeen kotiin lepäämään.

torstaina, elokuuta 24, 2006

Tina-kissa


Tässä on sitten lupaamani kuva ensimmäisestä kissasta joka meillä oli. Tina-kissasta jota kutsuttiin myös Frasseksi (Frasse on suomeksi jotakuinkin ärhäkkä kissa, tai jotain sinne päin???). Kuva on v. 1963, kuvattu ensimmäisellä omistamallani kamerallla( kompakti-rullafilmikamera) jonka ostin 13v Tukholmasta, luokkaretkellä ollessani. Kuva on otettu aika huonosta kulmasta, mutta joka tapuksessa kannattaa kiinnittää huomiota Tinan häntään joka on saparolla??? Tina eli aikalailla vanhaksi ja meni sitten talon alle piiloon, eikä sen koommin poistunut sieltä. Kuvan teetätin liikkeessä, vasta n. vuotta myöhemmin tein ensimmäiset mv-kuvani.

tiistaina, elokuuta 22, 2006

Stilleben


Italialaista Grappaa joka oli hyvää (valitettavasti pullo on tyhjä, joku on sen juonut) ja Harald Karstenin, Sisuaski. Tänä aamuna oli niin kaunis valo että piti kuvata jotain.
Mummo virtaakin alkaa oleeman paketissa kunhan poltan rompun ja toimitan sen H.C:lle.

maanantaina, elokuuta 21, 2006

Viel yks Yrttäripläjäys


Viel piti laittaa yks Yrttäripläjäys joka on kuvattu samana iltana kun edellinen bloggaus, eli 18.08.2006 klo 21.00 tienoilla.

lauantaina, elokuuta 19, 2006

Yrttisuon puisto 18.08.2006 klo 21.00

perjantaina, elokuuta 18, 2006

Lähikirjastoadressi

Jos ei mitään mutta tuu tänään niin ainakin yksi tärkeä adressi allekirjoitettavaksi, eli lähikirjastoadressi.

Olen rekisteröinyt itseni Blogger Beta:n käyttäjäksi ja jossain vaiheessa aion siirtyä sinne pitämään blogiani kun se tuntuisi toimivan paremmin kun tämä vanha bloggeri.
Eilen yritin vaikka kuinka kauan saada kuviani ladattua Bloggeriin ja loppujen lopuksi sitten myös onnistuin kunhan käytin kaikkia selaimia (Firefox, Internet Explorer, Netscape Navigator ja Opera) vähän sekaisin.

Viikoloppua kaikilla tasapuolisesti vaikka NESTE ralli on kaupungissa

torstaina, elokuuta 17, 2006

Happiness is a Warm Gun

Ehdin minäkin vielä panna korteni kekoon valokuvatorstain merkeissä

Stefan 13 v(kuvanottohetkellä 12 v), poikani, Riding Bareback

Kirjainmeemi


K


Kossu. (Koskenkorva) Tästä lupasin aloittaa ja lupaukset on aina pidettävä. Tämä kyseinen juoma on ja tulee aina olemaan klassikko. Olen ostanut kossua pimeestä, olen juonut sitä pakastetttuna, kossuvissyä, sekä tietenkin taskulämpimäksi temperoituna ja tiedän montako latoa on kossupullon etiketissä (11, laskekaa vaikka).

Kirja. Mitä elämä olisi ilman näitä. Lemmpparini taitaa on Ursula K Le Guin, Pimeyden vasen käsi ja runokirjat. Ei ihan mitä vaan. En esim. ole sinut Eino Leinon kanssa vaikka niin moni "vannoo" Einon nimeen. Liian "vanhankantaista" tekstiä minulle. Minulla on yksi kirja missä hänen tuotatontoansa on aika kattavasti. Olen lukenut sen ja minuun teki suuremman vaikutuksen hänen kirjoittamansa kirjeet kun varsinaiset runot, tai sitten minä en vaan kerta kaikkiaan ymmärrä.

Kalastaminen. Aivan mainio tapa viettää vesillä hienoja unohtumattomia hetkiä. Ei ole niin väliä sako kalaa kunhan voi laitaa aivot narikkaan.

Kuvat. Kuvia, valokuvia, elävät kuvat kaikenlainen hyvä kuvataide...jesss...

Kalja. Ei aina mutta silloin kun on oikein kuuma ja muutenkin hyvä fiilis, niin silloin ensimmäinen huurteinen on kyllä sellaista nektaria että...P.S. kotikaljakin on hyvää!!!

Kuu. Elokuun lämpimät yöt ja kuutamo.

Kissa. Kissat (tästä olisi kyllä Linkola aivan eri mieltä) on hienoja eläimiä. Minulla on eräs läheinen ystävä jolla on 2 burmalaista, Marko ja Martta sekä yks maatiaiskissa Lauri, eli Late. Itselläni on ollut useampiakin kissoja. Ensimmäisen jonka muistan oli Tiina, kissa jolla oli häntä saparolla (laitan siitä joskus kuvan todisteeksi), Jasu, Viiru, Pelle, vain muutamia mainitakseni.

Koira. Pidän myös koirista, Vanhimmalla tyttärelläni Nanan piti aikoinaan saada koira koska X oli raskaana eikä halunnut kissaa taloon. Ensin Nana lainasi kirjastolta kaikki mahdolliset kissakirjat jotka hän löysi. Sitten kun selvisi ettei kissaa oteta, hän lainasi kaikki mahdolliset saatavilla olevat koirakirjat. Näin sitten Santtu-cockeri tuli meille, Jämsänkoskelta Kennel Angelhakenista. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Koira jäi erotessani minun vastuulleni koska Nana oli niin menevää sorttia. Nyt Santtua ei enään ole, REST IN PEACE.

Koti. " My Home is where I Lay My Hat" lauloi eräs bluesartisti aikoinaan. Kotiin liitty monia tarinoita. Eräs on tämä "Matka kotiin" 3-vuotinen ympäristö/yhteisö taideprojekti. Viihdyn kotona.

...ja viimeisenä sitten joku joka ei vielä ole kalahtanut mutta kohta varmaan ja sen pitää sitten olla piste i:n päälle.

Kastemato. Miten voi onkia jos ei ole kastematoja ja miten maa hengittäisi jos niitä ei olisi. Oivallisia työläisiä jotka myllertävät tuolla maan sisällä.

keskiviikkona, elokuuta 16, 2006

Drinksumeemi


Haaste otettu vastaan Halo Efektiltä

1.Mikä on mielestäsi paras blandis kossuun?Voiko kossua lantata???
"Nauti Koskenkorvaa taskulämpimäksi temperoituna, silloin siinä ei ole läheskään niin hyökkävää boquet (bukee)".
lainaus Alivaltiosihteeriltä
2.Kuinka monta olutta/sidukkaa pystyt keskimäärin juomaan ennenkuin pitää mennä kuselle??
Mulla on niin pieni kusirakko että siinä 2-3 välillä alkaa pakottaan jo niin hiivatisti että on pakko mennä vessaan ettei nouse kusi päähän. Joskus saatta jopa käydä niin että 1 tuopin jälkeen on mentävä. Yleensä sitten 5-7 jälkeen alkaa rakko rauhoittumaan.
3. Sopiiko alkoholi ja valokuvaus yhteen?
Eräs kollegani sanoi että alkoholi ja valokuvaus ei sovi yhteen mutt kohtuullisesti nautittuna ihan ok. Muistan Iisalmen kamerassa vuonna 1992 kun olin siellä Sarah Van Keurenin neulareikäalokuvaus/syanotypia kursilla. Tein siellä valokuvasarjan nimeltänsä Iisalmi-sarja. Kuvat ovat iaka isoja n. 50x60 ja niitä ei voinut vedostaa kun illalla koska suurennuskone oli käännettävä osoittamaan seinään päin koska koneessa oli liian kyhyt tolppa. Päätin että teen yhden joka ilta/yö (yht. 4 kpl:tta). 3 ekassa ei ollut mitään ongelmia, syntyivät ihan vaivatta mutta sitten kaupunkiin saapui Iisalmen olutfestarit ja kyllähän sen tietää miten siinä käy, 4 kuva sarjaan tuli tehtyä vasta sitten myöhemmin kotona koska olin niin jurrissa viimeisenä iltana että...Tästä voi sitten päätellä että sopiiko alkoholi ja valokuvaus yhteen???
4. Onko sinua koskaan "poistettu" kesken illan ravintolasta liiallisen anniskelun seurauksena?
Milloin viimeksi?En muista näin käyneeni mutta tässä "Matka kotiin"-projektin yhteydessä kun oli täälaainen baari-ilta ja Vakkari meni kiinni niin mentiin Sohwille jonottaan. Portsari katto meitä hiukan säälivästi ja sano että "eiköhän palata asiaan toisella kerralla".
5. Luettele tyhmimmät asiat, joita teet gänässä.
Miten niin tyhmiä, mä olen mielestäni erittäin fiksu silloin??? Ei vaitiskaan, kyllä kaikennäköisiä töppäyksiä tulee kännissä tehtyä. Liikaa tulee höpötettyä kaikenlaista joutavaa jota en tässä tuo julki. Mä olen nimittäin erittäin sosiaalinen luonteeltani ja "lääkityksen" vaikutuksen alaisena potenssiin 10.
...heitän haasteen eteenpäin Kapalle ja A-K:lle