perjantaina, lokakuuta 27, 2006

Hylätty tyhjyys

Sanasta hylätty tulee mieleen sana tyhjä jolla on länsimaisessa kultturissa pelkästään negatiivinen klangi.
Kun taas itämaisisssa kulttureissa tyhjä on kaiken perusta, alku/loppu.

Tyhjä ei olekaan niin tyhjä kuin miksi se yleensä mielletään. Päinvastoin, tyhjästä on hyvä nyhjäistä, sillä tyhjä on eräs ympäristömme absoluuttisista perustekijöistä.

Void/Tyhjä: Tapio Periäinen / kuvat: Rune Snellman

torstaina, lokakuuta 26, 2006

Pilkun paikka

Pilkunviilajillekin on tässä maailmassa paikkansa. Venäjän historiassa yhdellä pilkulla on todennäköisesti säästetty kokonainen ihmishenki.
Tsaaritar Maria Feodorovna pelasti aikanaan pilkkua siirtämällä miehen Siperiaan karkoitukselta eli melko varmalta kuolemalta. Tsaari Aleksanteri III oli kirjoittanut tuomioon: "Armoa ei, Siperiaan." Nokkela tsaaritar korjasi tekstiä vähän, mutta ratkaisevasti: "Armoa, ei Siperiaan."
Pilkulla on merkitystä myös lauseessa "Hän kertoi toisenkin, hyvän vitsin." Moni varmasti toivoisi omia vitsailutaitojaan arvioitavan mieluummin näin: "Hän kertoi toisenkin hyvän vitsin."

Lainaus: www.lehdentekijät.fi / Muuu2-lehti

tiistaina, lokakuuta 24, 2006

Vetoomus

VETOOMUS Pohjolan kulttuurilehtien puolesta
http://www.fsk.net/vetoomus.html

I Think It's A Rainbow

Kurkkasin eilen sattumalta tv2 ja törmäsin naisartistiin nimeltänsä Marit Bergman ja olin heti myyty. Onks kukaan kuullut aikaisemmin kyseisestä henkilöstä mitään? Se kuulosti just siltä että ilman tätä "ei voi elää"!!! Nyt tarttee laskea pennoset jos vaikka saisin hankittua tämän uusimman "I Think It's a Rainbow"........ On muuten aika viehättävä kotisivuindeksi....

Stefan Erik Ilmari Snellman, 13 v.


omakuva

maanantaina, lokakuuta 23, 2006

SHIFTS-uinti

Elämää SHIFTsin jälkeen.

SHIFTS-konferenssi tuli ja meni. Hienot järjestely (siitä kiitos organisaatiolle), hyvät luennoitsijat(vaikka osasta ei ymmärtänyt oikein mitään), mukavia "Get Together Partyja" ja paljon uusia ystäviä. Arkeen on sitten palattu ja K-S:n Sairaanhoitopiirin teoksia käytävät täynnänsä jotka odottavat kuvausta. Pikapuolin on ryhdyttävä siihen hommaan jotta pääsee laskuttamaan...siispä töihin...

Näkymä moottoritieltä Naisvuoren suuntaan 22.10.2006

torstaina, lokakuuta 12, 2006

Kymijoki su. 8.10.2006

Kuvauskeikalla Kouvolan suunnalla viime viikonloppuna. Sinne menin bussilla ja kas kummaa autonomistajana (Fiat Uno) tulin takaisin.

Kymijoki

torstaina, lokakuuta 05, 2006

Panoramatyöpiste 5.10 klo. 17.30


...kun sulle Fotomik-Mikko ei sitten kelpaa mikään, niin olihan se yritettävä!!! Tää on vähän tällainen kyhäelmä kun ei ole ollut varaa hankkia kunnon panoramapäätä.

Työpiste 5.10.2006 klo. 12.50


Fotomikin haaste otettu vastaan ja hoirettu.
Edessä 2 Nokian näyttöä (vas. Multigraph 447Xav ja oikealla Multigraph 446Xpro), näppis, muistikortin lukija. Oikealla mustalla rätillä päällystetty Agfan Duoscan T2500 jonka päällä näkyy Kapan Pantone Colorvision, näytön kalibrointilaite, sekä Multigrade IV mv-paapperia
Takana hyllyllä HP 840 C (laskujen ja muitten papereiden tulostamista varten). Siitä hiukan vasemmalle keskusyksikkö jonka päällä Philipsin aktiivikaiutin ja LaCien ulkoinen kovalevy. Näyttöjen takana samaan sarjaan kuuluva Subbari (piilossa). Näyttöjen vas. puolella myös rätillä peitetty Epson 2000 P tulostin (tairetta varten). Sit niitteen edestä löytyy purkki jossa on epämääräinen luku kyniä sekä saksia, ruuvareita ja muuta tilpehööriä. Purkin vas. puolella taas yks Philipsin aktiivikajari ja vähäsen näkyy pöytälampun tynkää jossa roikkuu photarin Color settings muistilappu. Pari koeliuskaa näkyy olevan ja kaikista etummaisena Nokian "libresse"-känny. Papereita, muistiinpanoja, romppuja, kalenterimaailman kuulumisia (esite). Pöydän alla jonkunsorttinen kameralaukku ja Tikkakoskelta, Katihännästä ostettu armeijan kaasunaamarilaukku hintaan 1,50 €.

keskiviikkona, lokakuuta 04, 2006

Virtaavien vetten tykö

Pistänpä minäkin lusikkani soppaan eli Kaarina Kaikkosen installaatio "Virtaavien vetten tykö" Jyväskylän kirkkopuistossa, kaupungintalon edustalla.