maanantaina, maaliskuuta 14, 2005

Neverland



Kaltevaa katua vaahteroitten alta
läpi pihain kaipuvain
ohi graniittisten kivijalkojen
hengitän vielä hiustesi hajua
ja hengitän tätä iltaa tätä sadetta

Tänään helsinki
olet silmissäni kaunis kaupunki
voisit olla kotini
tänään ahneet pakottajat
pysyy poissa kaduilta
voisit olla kotini

Eilen lähdin iloiten pois
eilen lähdin kipin kapin
enkä jättänyt ketään

Tänään helsinki
olet silmissäni kaunis kaupunki
voisit olla kotini
tänään ahneet pakottajat
pysyy poissa kaduilta
voisit olla kotini


Aina kun käyn Helsingissä tai katselen Stefan Bremerin kuvaa yöllisestä Helsingistä niin päässä soi tämä Kolmannen Naisen piisi.
Pidän Helsingistä, varsinkin Punavuoren, Töölöön ja Kallion alueesta. En kuitenkaan haluaisi asua Hesassa (no ehkä näillä mainitsemallani seuduilla), en ainakaan missään Hesan lähiössä. Hesassa on mukava käydä. Nyt yövyin Kallion alueella Kaisan veljen asunnossa. Kävimme tekemässä kapakkakierroksen Kallion pubeissa ja eiköhän siellä ole edelleen Tenho-ravintola (nyk. Tenkka) olemassa. Olin siellä -70 luvun puolivälissä keittiöharjoittelijana ja muistan aina ne keski-ikäiset tarjoilijat jotka aina ohikulkiessaan puristivat minua nuorta pojankollia takapuolesta (ei millään pahalla). Yritin parhaani mukaan väistellä mutta ei se aina onnistunut. Tarkoitus oli käydä katsomassa minkälainen paikka se nykyään on ja mahtaisiko siellä vielä olla joku niistä sen ajan tarjoilijoista kantamassa kaljaa asiakkaille, tuskinpa niitä kuitenkaan siellä enään on. Taitavat kaikki olla jo eläkkeellä. Ehkä on parempi näin ja ehkä joskus sisäinen Peter Pan sen löytää uudestaan

Lauantaina olin sitten ensimmäistä kertaa SPTL:n eli Suomen Pohjoismaisen Taideliiton kokouksessa. Hyvin ensikertalainen otettiin vastaan. Siellä oli mukavia ihmisiä ja kokous sujui hyvässä hengessä. Keskustelin pitkän tovin liiton sihteerin Liisa Wilskan kanssa. Ja niin kuin ylensä, heti ensikertalainen valitaan johonkin. Minut ja Tampereen taiteilijaseuran edustaja Heidi Saramäki (molemmat ensikertalaisia) valittiin pöytäkirjan tarkastajiksi. Liitolle valittiin myös uusi puheenjohtaja erovuoroisen Marja-Liisa Torniaisen tilalle. Hän jatkaa kuitenkin edelleen hallituksessa. Uuden puh. joht. nimeä en nyt kyllä muista, mutta se selviää viimeistään silloin kun pöytäkirja putoaa postilaatikosta tarkastettavaksi.

Sunnuntaina ajelin sitten hienossa ja aurinkoisessa säässä takaisin Jyväskylään. Auto hyrisi ja autoradiosta soi musiikki (paitsi ettei asemat oikein osuneet kohdalle) ja kaiken kaikkiaan Helsingistä jäi hyvä mieli.