tiistaina, maaliskuuta 15, 2005

Hommage to Christo and Jean-Claude


Helsingissä Harjunkadulla Kalliossa on tällainen paketoitu talo. Ei niin kaunis kuin Christon ja Jean-Clauden pakettitalot” eikä tällä ole mielestäni mitään taiteellista funktiota, vai onko sittenkin. Ehkä rakennustyömiehet eivät näe siinä mitään taiteellista mutta mielestäni nämä talot jotka paketoidaan, tietääkseni julkisivuremonttia varten ovat äärimmisen kauniita, myös esteettisessä mielessä.
Joskus on mielessäni käväissyt että miltähän Vanhan rautatieaseman vieressä oleva vanha höyryveturi näyttäisi paketoituna. Joku kollegani aikoinaan sanoi että ei siinä ole mitään järkeä että sehän on ihan suoraan kuin matkisi Christoa. Niinhän se onkin, mutta so what, onko sillä niin väliä. Olisi joka tapauksessa mukava nähdä miltä se veturi näyttäisi paketoituna, oli se sitten matkimista tai ei!!!

Haluaisin ehdottomasti käydä tällä hetkellä New Yorkin Central Parkissa katsomassa Gates- teosta. On se minusta niin valtavan hienoa että joku suunnittelee teosta jonka valmistuminen aloitushetkestä lähtien kestää 26 vuotta.
Tämä ei ole lähtökohta sille että haluaisin nähdä teoksen, uskon nimittäin että se on visuaalisesti niin kaunis että voin jopa ilmaista itseni enklanniksi sanoilla "”I think it would blow my mind"”... Wau...!!!

4 Kommenttia

Blogger Tero Leponiemi sanoo:

Mukavaa lukea näitä Rantaruattalaisen ruikutuksia... eiku siis tunnustuksia :-P

Loistava kuva tuo rakennustelineverhoilumeininki.

Otetaan tänään pari rullaa vessapaperia mukaan ja käydään pistämässä se veturi pakettiin...

10:50 ap.  
Anonymous Anonyymi sanoo:

paitsi ettei gates ole enää esillä ollut melkein kahteen viikkoon, se oli esillä vain 16 päivää ja on jo purettu

12:19 ip.  
Blogger R.C.Snellman sanoo:

Kiitos tarkkavaisuudesta. En tullut ajatelleeksi että se on jo purettu. Voipi johtua sekaannus siitä että näin sen GATES-dokkarin nyt sununntaina telkusta. Ois se silti ollut mahtava nähdä...wau...(jos olisi ollut varaa sinne mennä).

Rune

1:42 ip.  
Blogger R.C.Snellman sanoo:

..vielä yks komentti...pystyttäminen aloitettiin 12 helmikuuta, 2005 ja purkaminen aloitettiin 28 helmikuuta, 2005 ja oli kokonaan purettu maaliskuun 11, 2005. Eli vaikka se oli pystyssä vain sen 16 päivää niin se lopullinen poistaminen tapahtui vasta 5 päivää sitten...ja mikä tärkeintä, se jäi elämään ihmisten mielissä niin kuin Christon ja Jean-Clauden tarkoitus oli..

1:57 ip.  

Lähetä kommentti

Pääsivulle