maanantaina, elokuuta 29, 2005

Venetsialaiset

Trullevin nokka la. 27.08.05, 20.00

Halkokari 27.08.2005, 20.57

Harrbådan nokka 28.08.2005, 12.02

Harrbådan nokka 28.08.2005, 12.06



Kokkola-Pietarsaari-Vaasa. Näillä seuduilla vietetään jo perinteeksi muodostunutta Venetsialaisjuhlaa. Tätä juhlaa on vietetty perimätietojen mukaan ainaskin 100 vuotta.

Minä ja Kaisa suntasimme siis Kokkolaan la 27.8 viettämään tätä kyseistä juhlaa. Juhlaväkeä oli liikellä runsain mitoin. Muistan kun nuorena ”pojankloppina” vietin näitä juhlia niin ei se silloin ollut tällaista markkinahumua kuin nykyisin. Soihtuja ja kokkoja poltettiin lähinnä mökkien pihoilla ja rantamilla. Vuosien aikan pienestä juhlasta on kasvanut ison luokan spektaakkeli. Pitää oplla kaiken näköistä oheisohjelmaa, rokkia, vanhemman väen musiikkia, lapsille puuhamaata, lehdestä luin että jopa Kalajoki on mukana näissä pippaloissa ja siellä oli HIEKKAPAININ MM-kisat...on sitä aikoihin eletty olisi vanha kansa tokaissut. No kokkolassa pidetään sellaisetkin kisat kun PIDRON MM-kisat (eräänlainen korttipeli jota ei pelata muualla kun Kokkolassa ja Pietarsaaresaa).

Kaikesta tästä hulinasta huolimatta oli mukava käydä siellä. Kävimme Trullevin-nokalla ihailemassa avaa merta ja Halkokarin rannoila soihtuja ja kokkoja sekä komeeta ilotulitusta joka oli jonkun virallisen tahon järjestämä (epäviralliset vinkuvat raketit ja kaikenlaiset pommit olisivat saanet jäädä pois).

Ja kerran vuodessa täytyy käydä iäkästa äitiä (81v.) tervehtimässä...ja Petteri- veljeä myös...

Heips!